Websider

Ulike teknologier for websider. Sidene er fra 2001 og ble revidert i 2007 og 2010.

Disse websidene var opprinnelig frittstående HTML sider. Nå som de inngår i dette webområdet, er de konvertert til XHTML og benytter ASP (mer om dette senere). XHTML tillater ikke å åpne websider i nye vinduer. Når du ser på filer av typen HTM, XML, DTD, CSS, og XSL, vil menyen i venstre kant forsvinne, og du må klikke tilbake knappen i nettleseren.

DHTML - DOM

DOM (Document Object Model) er grunnlaget for DHTML i form av et grensesnitt som lar våre programmer (skript) få tilgang til så og si alt på en hjemmeside. Web-sidens HTML elementer (det som befinner seg innenfor et kodepar) er tilgjenglige som individuelle objekter. Disse kan vi utforske og endre ved å lese og sette egenskaper og ved å pårope ulike metoder. Via DOM har vi også tilgang til hendelser som når brukeren trykker på en tast eller klikker på musa. Elementene har attributter (attributes), og objektene har egenskaper (properties) som kan avvike noe fra attributtene.

Javaskriptet nedenfor benytter seg av pixelLeft egenskapene til button objektet. Her refererer vi til elementet ved å gi det et navn med id attributtet.

Vær klar over at det er forskjell på HTML 4 spesifikasjonen og hva det er støtte for i ulike versjoner av Internet Explorer eller i Netscape.

Lær mer