Websider

Ulike teknologier for websider. Sidene er fra 2001 og ble revidert i 2007 og 2010.

Disse websidene var opprinnelig frittstående HTML sider. Nå som de inngår i dette webområdet, er de konvertert til XHTML og benytter ASP (mer om dette senere). XHTML tillater ikke å åpne websider i nye vinduer. Når du ser på filer av typen HTM, XML, DTD, CSS, og XSL, vil menyen i venstre kant forsvinne, og du må klikke tilbake knappen i nettleseren.

DHTML - Skript

Dynamic HTML (DHTML), er ifølge W3C, et uttrykk som blir brukt av produsenter til å beskrive en kombinasjon av HTML, stilark og skript for å animere web-sider.

Skript er små program som tolkes og utføres av en annet program (nettleseren) i stedet for å bli utført  direkte av datamaskinens prosessor som andre kompilerte programmer. Skript-språk er generelt lettere og raskere å kode enn andre programmeringsspråk, og de er ideelle for programmer med begrensede muligheter. Men de tar lengre tid å utføre fordi programmet først tolkes av et annet program. HTML 4 støtter flere skript-språk enn tidligere versjoner. Hensikten med skript er å la oss lage mer avanserte hjemmesider som er både aktive og interaktive. Et enkelt JavaScript er vist nedenfor:

Koden for denne knappen ser slik ut:

<script type="text/javascript">
<!--
function melding() {
  alert("Nå er det nok!");
}
-->
</script>

<input type="button" value="Kil meg" onclick="melding()">

Andre nyheter i HTML 4 er dessuten bedre støtte for tabeller og innskutte objekter (som bilder, video og lyd)

Lær mer