Maskinvare

Denne siden er en del av et PC Selvbyggerkurs fra 1998. Vi solgte komponenter, var kursintruktører og garanterte en ferdigmontert PC i fullgod stand. Men bruker du denne informasjonen på egen hånd i dag, så er det på eget ansvar.

Før vi begynner...

PCGrad Uansett om vi kjøper en ferdig PC eller bygger den selv, vil den være billigere om tre måneder. Men hvis vi alltid skal vente tre måneder, får vi aldri verken kjøpt eller brukt den. Om tre år vil PCen være gammeldags, men den vil ikke ha kostet oss mer enn en avis om dagen. Dessuten vil vi fremdeles kunne kjøre alle programmer som er tilgjengelig i dag, det er ikke så rent få. Jo kraftigere PC vi anskaffer oss, desto lengre vil den vare. På bildet ser vi en selvbygget datamaskin fra 1980.

Det er mange gode grunner til å bygge vår egen PC bortsett fra lysten til å lære en teknologi som gjør seg gjeldende over alt. Vi kan velge ut akkurat de komponentene vi ønsker, slik at PCen blir hundre prosent skreddersydd slik vi vil ha den. Også kan vi bruke mange deler fra en gammel PC når vi skal sette i sammen en ny. Ikke nok med det blir lettere å vedlikeholde og oppgradere PCen fordi vi installerte komponentene selv. For sist, men ikke minst, er det mer lønnsomt enn å kjøpe en ferdig PC.

Ola